Alle mennesker får en mulighet til å starte på nytt når en ny dag starter. Dette krever ikke en nyttårsfeiring eller begynnelsen av et nytt år. Samtidig er det imidlertid viktig å reflektere over hvilke muligheter vi har til å endre det vi ønsker å endre og dette kan være greit å gjøre før starten på et nytt år. Kanskje dette er året da du gir et nyttårsløfte til deg selv? Men hvordan skal du tenke da? Hva vil få deg til å føle at du utvikler deg som person med løftet ditt og hvilke nyttårsløfter kan du gi?

Prøv noe nytt

Et av de vanligste nyttårsløftene er å velge å slutte med noe du liker å gjøre, men som er dårlig for deg. Et godt eksempel på dette kan være røyking av sigaretter. Men å slutte med sigaretter er et problem for mange. Det finnes imidlertid en løsning. Dette kan være å prøve en vape i stedet. Der får du det beste av følelsen men uten å forgifte kroppen med nikotin. Det er med andre ord en veldig god måte å bruke tiden på hvis du ønsker å slutte å røyke de farlige sigarettene, men likevel få alle fordelene som kommer når det kommer til redusert stress, som du ofte kan føle når du tar sigaretten. Flere og flere velger i dag å prøve en vape i stedet for å røyke nikotinsigaretter. Det er absolutt ingen ulemper med å gjøre dette og det er selvfølgelig helt lovlig.

Velg noe som er rimelig

Å ha mål i livet er selvfølgelig positivt, men samtidig er det smart å være fornuftig i nyttårsløftene. Å si at man innen et år møter en bestemt popstjerne eller noe annet som er svært usannsynlig er sjelden et godt utgangspunkt for de som vil lykkes med det de lover. Selvfølgelig skal du ha store mål i livet, men det er ofte bedre å designe disse på en annen måte enn gjennom et nyttårsløfte.

Fortell noen andre om løftet ditt og hold det positivt

Det er sjelden en god ting å oppgi et nyttårsløfte som har en negativ klang. Fokuser heller på å lage et nyttårsforsett som er bra for deg, for eksempel å ta en vape i stedet for en sigarett. Da er også sannsynligheten større for at du faktisk lykkes med det du har lovet. Sørg også for at du deler løftet ditt med noen du stoler på. Da vet du at du har en person som «holder styr på deg» og som gjør deg mer sannsynlig og motivert til å ville holde løftet.

Nå er du klar til å gjøre en endring du alltid har ønsket å se i livet ditt. Det er ingen grunn til å vente. Løftet ditt vil få deg til å føle deg bedre med livet enn noen gang før. I tillegg vil det å prøve noe du ikke har prøvd før få deg til å utvikle deg som person.

Legg igjen en kommentar